1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Политически скандал заради сърнна в Ню Йорк

Политически скандал заради сърнна в Ню Йорк

Снимка:

Кметът на града нареди залавянето на животното

Опитът да се спаси заблудена дива сърна доведе до предколеден политически скандал в Ню Йорк. Кметът на града нареди залавянето на животното с цел да се предотвратят инциденти с хората. 

Мъжкият индивид, станал известен под името Лефти, се появил миналата седмица в парк в Харлем, северната част на Манхатън. След като само за няколко дни Лефти се превърнал в атракция за жителите на Ню Йорк, кметът на града, Бил де Блазио, нареди животното да бъде заловено и умъртвено, тъй като представлявало опасност за уличното движение.

Полицията бързо успяла да хване сърната, но тогава се намесил губернаторът на щата, отдавнашен политически съперник на де Блазио. Той поискал животното да бъде преместено в някоя гориста област в северната част на щата. В социалните мрежи последвала словесна престрелка между щабовете на двамата политици, докато накрая кметът се съгласил Лефти да остане жив. За съжаление обаче, докато траел спора на бюрократите сърната, прибрана временно в приют за бездомни животни, не издържала на стреса и загинала. 

 

Етикети кмет, живтно, сърна
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.