1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. ПП Обединени земеделци искат оставката на земеделския министър Мирослав Найденов

ПП Обединени земеделци искат оставката на земеделския министър Мирослав Найденов

От партията настояват за пълна проверка на сделките с държавни и общински земи в защитени територии у нас

ПП Обединени земеделци настояват за оставката на земеделския министър Мирослав Найденов не само заради поредния гаф на оглавяваното от него министерство, но и заради цялостната му дейност на кормилото на агроведомството. Това заяви председателят на партията Петя Ставрева, на провелата се вчера (11.01.2013 г.) пресконференция.

Сред мотивите за оставката са поредицата от скандали, нереализираните обещания, че агросекторът ще е приоритет, заради фалитите на много фермери, които държава изостави в лабиринта на битките с непосилните кредити, с прекупвачите и ниските изкупни цени, категорични са земеделците.

От висотата на поста, който заема, той не успя да защити интересите на производителите в рамките на бюджета на държавата и за поредна година много браншове не получават необходимата подкрепа.

Така стигаме до абсурда, че “сме аграрна страна, но без аграрната перспектива за развитие на България”, каза Ставрева.

От партията изразиха силното си безпокойство скандалната сделка с 29 дка от дюните край Несебър, с която драстично е ощетена държавата и са нанесени тежки щети на българската природа.

Земеделците настояват компетентните органи да направят пълна проверка за застрояване в защитените територии  по Черноморието, с оглед спазване на законодателството – така ще стане ясно има ли другаде такива нарушения.

От партията призовават обещаната проверка на всички разпоредителни сделки с държавни и общински земи в община Несебър, която управляващите обещаха, да бъде разширена и да обхваща всички защитени територии в България.

“Настояваме за максимална прозрачност и обявяване на всички длъжностни лица, които са злоупотребявали и през годините са нанасяли вреда на българската природа като са работили в ущърб на интересите на държавата и за облагодетелстване на частни лица.”, каза Петя Ставрева.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.