1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. ПП „Обединени земеделци” организира дискусия на тема: „Усъвършенстване на поземлените отношения – основа за развитието на земеделието и селските райони”

ПП „Обединени земеделци” организира дискусия на тема: „Усъвършенстване на поземлените отношения – основа за развитието на земеделието и селските райони”

Дискусията ще се проведе на 2 октомври 2010 година

На 2 октомври 2010 г. от 10 часа в гр. София, х-л "Централ" на  бул. „Христо Ботев” № 52, ПП „Обединени земеделци” организира дискусия на тема: „Усъвършенстване на поземлените отношения – основа за развитието на земеделието и селските райони”. Инициативата е в изпълнение на политическа програма на съюза в областта на земеделието.

Сред поканените гости са представители на Министерството на земеделието и храните, Националното сдружение на общините, браншови организации,  преподаватели от Аграрния университет в Пловдив, УНСС, Софийския университет, Аграрния колеж в Пловдив, както и лидерите на СДС, ДСБ, ГЕРБ, РДП и БСДП.

Въпросите, които ще бъдат дискутирани са свързани с поземлените отношения, пазара на земя, възможностите за уедряване на дребните и средни земеделски стопанства, усъвършенстването на арендните отношения, както и подобряването на административното обслужване и усвояването на средства от фондовете на ЕС. Необходимо ли е създаването на нов поземлен закон и какви са необходимите промени в съществуващото  законодателство ще дебатират участниците във форума.

Дискусията е част от съвместна инициатива за партньорство между политическа партия „Обединени земеделци”, Българската социалдемократическа партия и Радикалдемократическата партия в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.