1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. ПП Обединени земеделци призовават българските граждани да подкрепят протеста на фермерите

ПП Обединени земеделци призовават българските граждани да подкрепят протеста на фермерите

За поредна година властта оряза бюджета за земеделие и премахна националните доплащания

ПП Обединени земеделци подкрепя справедливите искания на браншовите организации на българските фермери за изпълнение на поетите финансови ангажименти от страна на управляващите и бързо изплащане на европейските субсидиите в агросектора. Това стана ясно по време на пресконференция на партията провела се на 13 февруари т.г. в София прес.

За поредна година властта оряза бюджета за земеделие и премахна националните доплащания към европейските плащания. Това е предпоставка за намаляване на ръста на земеделското производство и за продължаващо обедняване, най-вече на средните и дребните земеделски производители и собствениците на земеделски земи.

Забавянето на изплащането на евросубсидиите затруднява допълнително работата на десетки хиляди регистрирани земеделски производители, които все по-трудно оцеляват в условия на липса на устойчива и националноотговорна политика в сектора.

Категоричната позиция на ПП Обединени земеделци е, че днес българското земеделие и фермерите у нас не се нуждаят от частични и временни финансови решения, а от дългосрочна стратегия с ясно изведени приоритети и адекватна национална подкрепа на родното производство!

ПП Обединени земеделци призовава българските граждани да подкрепят очаквания национален протест на земеделските производители, които произвеждат хляба на България!

Повече информация по темата...

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.