1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Предстои "Скариада" - балканско празненство в района на Лясковец

Предстои "Скариада" - балканско празненство в района на Лясковец

От 1 до 6 септември български производители ще представят традиционни месни продукти и ястия

Горан Брегович и оркестърът му за сватби и погребения отново идват в България, този път - за "Скариада", нов фестивал, който се организира в района на Лясковец край Петропавловския манастир в началото на септември. Събитието е посветено на балканската музика и на това, което според организаторите тя озвучава най-добре - вкусната скара.

От 1 до 6 септември български производители ще представят традиционни месни продукти и ястия, а  чуждестранни майстори-готвачи ще покажат свои блюда, предава dariknews.bg. Атмосферата ще бъде допълнена от аромата на димящите скари, конкурс за най-вкусно кебапче и състезание по подготвяне на най-голямата манастирска чорба. Всяка от вечерите между 18.30 и 20 ч. ще има и музикална програма.

Същинското балканско празненство обаче ще започне на 5 септември, когато освен Горан Брегович на сцената ще излязат гости от Сърбия, Румъния и Македония, а жури от авторитетните музиканти Иво Папазов-Ибряма, Владимир Величков и Антони Дончев ще поеме важната роля да отсъди кой се е представил най-добре.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.