1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Приключи Националния земеделски събор на с. Славовица

Приключи Националния земеделски събор на с. Славовица

Антикризисни мерки в аграрния сектор бяха обсъдени по време на събора

На 12 юни /събота/ 2010 година в местността Янини грамади, над село Славовица, се проведе  Национален възпоменателен земеделски събор, по повод 87 години от гибелта на Александър Стамболийски.

Земеделци от цялата страна, симпатизанти, приятели и привърженици на Земеделския съюз, се събраха да почетат живота и делото на държавника и водача на земеделското движение в България, с тържествен молебен-панихида. 

На събора присъстваха представители от Синята коалиция, синдикатите, браншови организации и граждански сдружения, както и членовете на Постоянното присъствие на ПП „Обединени земеделци” Венцислав Върбанов, Петя Ставрева, Моньо Христов, Георги Каркъмов, Емил Йончев.

Като член на ЕС сме изправени пред големи отговорности в условията на един глобален пазар. Трябва да обясним смисъла от новите възможности, които имаме в голямото европейско семейство. Не можем да останем безразлични  към проблемите на земеделските производители, към липсата на средства, към обезлюдяването на българските села, към  замърсяването на българската природа. – каза в приветственото си слово Петя Ставрева. - Европейските пари трябва да стигнат до българските граждани, до производителите, до средния и дребния бизнес, до градовете и селата ни. Защото те са нашият шанс, въпреки кризата, да имаме конкурентно земеделие, модерна инфраструктура, развити региони и европейски доходи.

На мемориала на Стамболийски, бяха поднесени венци и цветя от привържениците на земеделското движение. Програмата завърши с Фолклорна програма на Ансамбъл „Пазарджик”, Ансамбъл „Загоровче” и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.