1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Продължава покачването на нивата на яз. „Тича”, край Шумен и яз. „Цонево”, край Варна

Продължава покачването на нивата на яз. „Тича”, край Шумен и яз. „Цонево”, край Варна

Служителите на „Напоителни системи” ЕАД, клон Шумен и Варна са готови да реагират при необходимост

С 9 см е увеличено нивото на яз. „Тича” за 1 денонощие, поради интензивните валежи, паднали късно снощи в Шумен”, съобщи управителят на „Напоителни системи”, клон Шумен, Юлиян Вълчев. Регистрирано е покачване и на нивото на река Камчия с 20 см, край село Бял бряг, но няма опасност от преливане на реката, към момента. „Река Камчия е в коритото си, до достигане на дигите остават свободни 60 см”, коментира още управителят на клон Шумен.

Падналият дъжд, снощи, е довел до увеличаване на нивото и на яз. „Цонево”, край Варна. За 1 денонощие нивото е увеличено с 32 см. Свободният обем на язовира е намален с още 3 млн. куб. метра, и в момента е 17 млн. куб.м. Изпускането на язовира продължава с 15 куб.м. в секунда, съобщи управителят на „Напоителни системи”, клон Варна, Ивайло Комитов.

Служителите на „Напоителни системи” ЕАД, клон Шумен и Варна са готови да реагират при необходимост. Осигурена е необходимата техника за действие. Информация се подава регулярно на Гражданска защита и областните управители в Шумен и Варна.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.