1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Протест в защита на черните мечки

Протест в защита на черните мечки

Идеята е се да протестира пред всяко британско посолство в Еропа

Две представителки на природозащитната организация “Хора за етично отношение към животните – Европа” протестираха днес пред Британското посолство като призоваха Кралицата и Британското министерство на отбраната на прекратят масовото избиване на черните канадски мечки. От техните кожи се правят церемониалните шапки на Пети британски кралски гвардейски полк.

Двете момичета – австралийката Лорън и англичанката Лучия се съблякоха по бански с цвета на британското знаме. Те бяха и с шапки, наподобяващи тези на гвардейските, но направени от изкуствена материя. С това момичетта показват, че има алтернатива.

Природозащитничеките държаха и транспарант с надпис на български “По – добре голи, отколкото с мечешки кожи”.

Според Лорън повече от 80 % от британците са против избиването на черните мечки и правенето на традционните шапки от тях. Тя каза още, че идеята е се да протестира пред всяко британско посолство в Еропа.

Да се срещне с природозащитничките излезе вторият секретар на посолството Гарет Робъртс. Според него се търси алтернатива шапките да се правят от синтетечни кожи, но още не е намерено решение. Той обеща да предаде на министъра на отбраната, че в България е имало такъв протест.

Момичетата пък заминават за другите европейски страни – Румъния, Словакия, Словения.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.