1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Проведе се Националният фолклорен събор Леденика

Проведе се Националният фолклорен събор Леденика

Николина Ангелкова: Враца води началото си от богато тракийско селище и през вековете остава важен занаятчийско-търговски център

Проведе се Националният фолклорен събор „Леденика". Сред официалните гости бе министърът на туризма Николина Ангелкова. „Провеждането на това събитие за втора поредна година показва, че имате желанието и полагате усилия да съхраните българските традиции и да популяризирате региона сред повече български и чуждестранни туристи", посочи министър Ангелкова. Тя припомни, че Враца е избрана за една от ЕДЕН дестинациите в България. „Враца води началото си от богато тракийско селище и през вековете остава важен занаятчийско-търговски, а по късно и индустриален център", каза още министърът на туризма.

По думите й инициативи като тази са примери, които трябва да бъдат следвани и развивани, защото това ще допринесе не само за запазване на българския дух, но и за изграждането на България като устойчива целогодишна туристическа дестинация.
През 2016 г., когато се проведе за първи път, съборът бе посетен от над 5 000 човека. Също така, Националният фолклорен събор „Леденика" бе победител в категория „Духът на България" в първите държавни Годишни награди в туризма.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.