1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Румъния иска еврокомисар по земеделието

Румъния иска еврокомисар по земеделието

Или по транспорта

Румъния преговаря за пост на еврокомисар за земеделието или транспорта. Това съобщи румънският информационен сайт "Зиаре", цитиран от БТА, позовавайки се на изявления на евродепутата от Демократично-либералната партия Теодор Столожан.

"В коалицията още не са водени разговори в този смисъл. За Румъния е важно да имаме не само едно предложение за една област, а два-три варианта за кандидати за две-три области, като например земеделието, транспорта, регионалното развитие", посочи Столожан.

Той добави, че кандидатите трябва да бъдат конкурентоспособни, да имат опит в съответната сфера и да бъдат познати в Европейския съюз и в Европейската комисия. На въпроса дали бившият министър на земеделието Дачиан Чолош остава опция за такъв пост Столожан отговори положително.

"Дачиан Чолош може да бъде валидна опция за земеделието, но повтарям, въпросът не е да се представи един-единствен кандидат, защото дори Барозу не може да ни даде директно поста, който ние искаме, и за него има ограничения", посочи Столожан. Той заяви, че няма да има проблем с подготвянето на две-три предложения, тъй като и двете партии, които участват в коалиционното управление в Румъния - Социалдемократическата и Демократично-либералната - имат добре подготвени кадри, които са познати на ниво ЕС.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.