1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Саксии като сцени от приказки и букети с кристали на „Цветна есен 2010“

Саксии като сцени от приказки и букети с кристали на „Цветна есен 2010“

Специализираната изложба се провежда от 27 до 31 октомври в палата 7 на Международен панаир Пловдив

Новата мода в аранжирането на букети и композиции от цветя в саксии демонстрират участници в „Цветна есен 2010“. Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари се провежда от 27 до 31 октомври в палата 7 на Международен панаир Пловдив, който е организатор на проявата.

Пловдивска фирма показва уникални композиции от зелени растения, които пресъздават света на феи, джуджета и други приказни герои. Те са подредени в художествено изработени керамични саксии и са подходящи за дома и офиса, за подарък по различни поводи. Миниатюрни фикуси с малки плодове и дърво на живота, кактуси и декоративни храстчета се предлагат в нетрадиционни керамични съдове.

Букетите също излизат от стандартното оформление с целофан, хартия и панделки. Цветята може да се поставят в издълбани ябълки или чушки, в кошнички с необичайна форма – това показва друга фирма участник в „Цветна есен 2010“. Камъни и кристали са новата украса за букетите.

Декоративни мандарини и лимони с миниатюрни плодове са другата изненада за освежаване на дома. Изложителите, които ги представят, показват за първи път у нас и конкуат – прилича на мандарина, но е много по-сладко и от него се прави уиски.

Варненска фирма изненада първите посетители със своите коледни аксесоари. Сребърни и черни елхи са новия моден писък в празничната украса. Първите вървят с черни топки със сребристи орнаменти, а вторите – с прозрачни. Новост за нашия пазар са оригинално украсените свещници, вази, играчки за елха и други изделия с коледна тематика, защото се внасят от скандинавските страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.