1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Снайперисти пазят живота на застрашени пингвини

Снайперисти пазят живота на застрашени пингвини

Наетите стрелци са допълнение към много доброволци, които също бдят за живота на птиците

 

Професионални снайперисти бяха наети да охраняват уязвима колония от пингвини от Националната служба за парковете и дивата природа на Австралия, съобщи Би Би Си, цитирана от dnevnik.bg.

Нетрадиционната мярка била взета, след като за последните две седмици девет от птиците станали жертва на диви кучета или лисици. Освен стрелците в защита на редките животни се използват камери с инфрачервени лъчи за нощно виждане и капани.

Останките на пингвините били открити близо до пристанището на Сидни. Националната служба е поръчала аутопсия и дори ДНК анализ на жертвите, за да установи със сигурност техните похитители. 

Снайперистите патрулират в северната част на парка и имат правото да взимат всички нужни мерки за спасяването на живота на пингвините. Специално наетите стрелци са допълнение към много доброволци, които също бдят за живота на птиците в тъмните часове на денонощието. 

Това е единствената колония, която се размножава по източния бряг, затова е много важно да се грижим за нея по възможно най-добрия начин, заяви говорител на парковата администрация, който гарантира, че няма да опасност разхождащи се из парка да бъдат засегнати от куршуми. 

Колонията от пингвини е туристическа атракция в Сидни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.