1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Столична община и бизнесът – заедно за устойчиво енергийно развитие

Столична община и бизнесът – заедно за устойчиво енергийно развитие

Форумът е част от инициативата „София 2020 – добрите практики на зелената икономика на България“

Открит форум за диалог между Столична община и малкия и среден бизнес се проведе днес. Заседанието беше посветено на темата ”Енергийната ефективност и устойчивото енергийно развитие по пътя към превръщане на София в зелената и интелигентна столица на България 2020”. То е част от инициативата „София 2020- добрите практики на зелената икономика на България“ и цели насърчаване на партньорство между общинската администрация, гражданския сектор и бизнеса.

Форумът, провел се в изискан столичен хотел беше открит от Елеонора Негулова – председател на УС на Национално сдружение на малкия и среден бизнес и кмета на столична община Йорданка Фандъкова.

По време на последвалите презентации представители на общината изнесоха информация по темата, свързана с добри практики за периода 2007-2013 и възможностите на Общинския план за развитие (ОПР) на Столична община за периода 2014-2020 г., Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. София 2014-2020 г. и Плана за действие за устойчиво енергийно развитие на Столична община 2012 - 2020.

Представители на малкия и среден бизнес презентираха технически решения, свързани с добри практики в областта на енергийната ефективност. В последната част на форума Ивайло Алексиев, изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие направи кратък преглед на „Новия закон за енергийна ефективност и презентира „Инициативи в областта на зелените обществени поръчки в периода 2014- 2020“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.