1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Стръвница яде коне над Белово

Стръвница яде коне над Белово

В Родопите пък осиротели мечета радват жителите на смолянско село

Младо конче и кобила са изядени от стръвница, развилняла се в горите на община Белово. Това съобщиха от кметството в Голямо Белово. Звярът нападнал пасящите животни в местността Барнево на няколко километра над града.

Мечката се появила преди няколко месеца и унищожила голяма част от домашния добитък в крайните къщи.Тогава кметът на Голямо Белово Иван Митов се обърнал за съдействие към екоинспекторите. Отговорът бил, че мечката не е стръвница, а е гладна след зимния си сън. Сега обаче, при новата поява на звяра, от кметството са категорични, че предстои акция на ловците, които ще се пробват да застрелят звяра.

В Родопите пък осиротели мечета радват жителите на смолянско село Мугла. Те останали сираци, след като в началото на лятото майка им била убита от друга мечка.

Осиротелите мечета са с размери на големи кучета.

Преди дни невърстните животинки влезли в селото и след като похапнали малини, заспали прегърнати в двора на една от къщите.

Местните хора вече са свикнали с мечетата, те дори понякога са атракция за клиентите в кръчмата, които наблюдават разходките им на отсрещния баир.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.