Тази седмица в Агрофорум: Щрихи и емоции от фестивала на тиквата в гр. Севлиево

Постиженията на българските селекционери

Демонстрации, работилници и ателиета събраха майсторството на занаятчии и художници на Празника на тиквата в Севлиево, който преля в Есенния панаир и Празник на града по Петковден.
 
Здрави и мощни машини - такива, които да издържат на агресивните почвено-климатични условия, са само част от възможностите при избор на технологии. На демонстрация край Русе бяха откроени техническите параметри, от които зависи качествената работа на полето. 
 
С какво постиженията на българската наука са атрактивни за родните земеделци. Има ли поле за изява на българските учени и селекционери. Какви са предизвикателствата пред тях. 
 
Коя е най-атрактивната за българските пчелари програма за финансиране и успява ли пълноценно браншът да се възползва от възможностите. И още – дигитализацията на сектора – фактор за ефективност.
 
Как дигитализацията може да направи земеделието по-конкурентоспособно. И какви са шансовете все повече млади хора да се занимават със земеделие.
 
За по-силен контрол на финансовия ресурс по мерките, касаещи биопроизводството, апелира Цветан Цеков. Парите трябва да достигат само до истинските производители на органична продукция.