Телескопичният товарач Merlo Panoramic P 25.6 постигна рекорд за Книгата на Гинес

Пътешествието на Лео Търджеф приключи след успешно изминатите 4300 км за 33 дни

На 13 юни в 9 часа Лео Търджеф (Leo Terqujeff) достигна Пиркала, където беше отпразнуван постигнатия рекорд за Книгата на Гинес, след изминатите 4300 км за 33 дни с телескопичния товарач Merlo Panoramic P 25.6. След пет седмици на безспирен напредък, Лео Търджеф и Merlo P 25.6 достигнаха дестинацията си, Пиркала, приблизително 200 км северно от Хелзинки, столицата на Финландия.

Това е най-дългото разстояние изминавано някога с телескопичен товарач, което осигури на Лео и P 25.6 място в Книгата на Гинес за световни рекорди като „най-дългото пътуване с телескопичен товарач. Забележителното постижение потвърждава изключителната надеждност на телехендлерите Merlo, да не говорим за решителността и приключенския дух на Лео.

Лео Търджеф (или Мани както го наричат приятелите) е един от хората, които най-добре изразяват духа на Merlo и е успял да превърне страстта си в свое занимание. Мениджърът за следпродажбено обслужване в Rotator, вносител на Merlo за Финландия вече почти 30 години, е отличен и уважаван инженер, който е толкова влюбен в работата си и в телескопичните товарачи на Merlо, че дори го е запечатъл на кожата си. Всъщност, той има татуировка с логото на Merlo на лявото си рамо, което засвидетелства привързаността му към работата, превърнала се в истинска страст. Въпреки всичко, дори и за Лео е настъпило времето да се пенсионира, но за разлика от това страстта няма почивка и той реши да отбележи този знаков момент от живота си с предприемането на пътуване с Merlo.

И така, пътешествието започна на 28 април в Италия, по-точно Кунео, където се намира Merlo SPA. По време на 28-годишния си стаж, Лео често е посещавал фабриката за обучение или посещение на клиенти, но този път всичко беше много по-емоционално. С това се изобразява края на едно лично и професионално израстване в Merlo и началото на едно пътешествие, с което само за месец той прекоси половин Европа: Италия, Словения, Унгария, Словакия, Чешка Република, Германия, Дания и Швеция и накрая Финландия на 26 май. Във всяка държава, Лео посещаваше местното представителство на Merlo, за да сподели спомени и преживявания от пътуването.

Избраният телехендлер е модел P 25.6, който е широк 1.80 метра и висок 1.92 метра и е най-малкия в гамата на Merlo, но предлага най-голямата кабина в категорията и гарантира изключителен комфорт. Този телескопичен товарач също е единствения в категорията си, който може да достигне скорост от 36 км/ч; тази характеристика се оказа от съществено значение за крайния резултат на това начинание като направи възможно изминаването на разстоянието за по-малко от предвиденото време.

Моделът P 25.6 е оборудван с хидростатичната трансмисия на Merlo. Това гарантира висока производителност, прецизност и безопасност благодарение на активната спирачна система и ненадмината надеждност. Всички ключови технологии в определянето на производителността на телехендлерите Merlo са разработени така, че да предлагат персонализирани и иновативни решения за всеки един продукт. По този начин е възможно предлагането на продукти с уникални характеристики и производителност в сравнение с конкурентните модели на пазара, както може да се види от подобни начинания или, например, от получението награди на последната Агритехника в Хановер (златен медал за технологията Merlo Hybrid, модел на годината за новата гама Turbofarmer, Meilensteine за новите модели Multifarmer).

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.