1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Успешна инициатива за борба с глада и разхищаването на храни

Успешна инициатива за борба с глада и разхищаването на храни

Третото издание на кампания „1 килограм доброта“ на Българска хранителна банка обедини доброволци и дарители за благородната кауза

Над 6,7 тона хранителни продукти бяха събрани чрез традиционната дарителска инициатива на Българска хранителна банка „1 килограм доброта“, която се проведе в последния уикенд на месец май в хипермаркети в София, Варна и Бургас. 

В третото издание на кампанията се включиха 160 доброволци, които се погрижиха както за популяризирането на акцията, така и за разпространението на дарените продукти към хранителни организации от различни населени места. Традиционно даренията ще подкрепят нуждаещи се българи от цялата страна и от възстановяващите се райони в общините Варна, Добрич, Бургас, Мизия, които пострадаха от наводнения миналата година. 

С доброволчески труд участваха и специално пристигналите за целта 9 студенти от американския Rice University в Хюстън, Тексас. Те останаха впечатлени от българската организация на кампанията и от отзивчивостта на стотиците дарители, дали своя „килограм доброта“ за благородната кауза на БХБ. „Оценяваме високо възможността да бъдем полезни чрез доброволческата ни работа и искрено се насладихме на престоя ни в страната ви и общуването с активните ни колеги от България“, сподели Кари Мълиган.

В последните дни на месец май дарителски кампании с каузата за борба с глада и подпомагане на хора в нужда се провеждат в редица европейски страни. Дейностите са глобално обвързани, тъй като Българската хранителна банка е член на Европейската асоциация на хранителните банки. Следващото издание на кампанията се планира за м. ноември.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.