1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В 11 области на страната е обявен „жълт” код заради влошаване на времето

В 11 области на страната е обявен „жълт” код заради влошаване на времето

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно

В 11 области на България е обявен жълт код за денонощието, съобщиха от НИМХ при БАН. Това са областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, София - област, София - град, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян и Кърджали. Според прогнозите ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но хората трябва да бъдат внимателни.

Очаква се през страната да премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто -дъждовна облачност, по-значителна след пладне над Западна и Северна България, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, съобщава econ.bg.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, по-значителна след обяд над Западна Стара планина и Рило-Родопската област, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. По Черноморието ще има временни увеличения на облачността, по-значителни по Северното крайбрежие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.