1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Делът на българските биопродукти расте в търговската мрежа

В АГРОФОРУМ: Делът на българските биопродукти расте в търговската мрежа

И още: Полезна ли е подмярка 4.1 за малките земеделци

Община Тутракан, благодарение на местната инициативна група, работи по редица европейски структурни и инвестиционни проекти. Основните цели са създаване на атрактивни бизнес условия и добър социален живот за жителите на крайдунавската община.

Цените на пилешкото месо и яйцата ще вървят ли нагоре. До момента единствено при тези артикули в търговската мрежа не бяха регистрирани драстични увеличения. Но ситуацията вече е променена.

Приоритет на приключилия прием на подмярка 4.1 бяха дигитализираните машини и технологии, но много от по-малките стопанства не се нуждаят от надграждане, а от инвестиране в съвсем обикновени машини и базово оборудване. Това коментира земеделският производител Невен Попов. 

Големите търговски вериги отчитат, че търсенето на биопродукти нараства. Потребителите са все по-информирани и все по-взискателни към храната, която слагат на своята трапеза, коментират от Сдружението за Модерна търговия.

Усилено търсене на земеделска техника на българския пазар във време на производствена стагнация на световните пазари. Факт е, че доставчиците на агротехника в много от случаите регистрират нулеви доставки на машини и различни компоненти за сервизирането им. Какво ще се случи?

Гледайте на 11 декември от 7:30 часа по АгроТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.