1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Как инфрачервената светлина влияе върху растежа на растенията

В АГРОФОРУМ: Как инфрачервената светлина влияе върху растежа на растенията

И още: С каква нова самоходна пръскачка земеделската кооперация в с. Зафирово посреща пролетната кампания

Семейната фирма на Георги Станев се стреми да поддържа сеитбооборот основно от пшеница и ечемик, слънчоглед, рапица, протеинови култури, а за нуждите на животновъдството - и малко люцерна. Голяма част от земеделците в района на Община Тунджа вървят към приключване на сеитбата на пролетниците. Георги също е на финала, но работата на полето продължава.  

Новата и иновативна техника оказва пряко влияние на конкурентността на всяко стопанство. Това се случва в местната земеделска кооперация на силистренското село Зафирово, където са решили да подновят агропарка си.

Оранжерийното зеленчукопроизводство значително изостава от други сектори по подпомагане и именно затова е на изчезване, алармираха от браншовата организация.

Инфрачервената светлина има доказано добър ефект върху растежа на растенията. Какви са ползите от нея – разказваме в АГРОФОРУМ.

Лозарският бранш е обречен на гибел. Хората изкореняват лозя и продават масивите си, за да поддържат баланс, призна Георги Младенов, чието стопанство се намира в района на Тутракан.

 Гледайте на 9 април от 7:30 часа по АгроТВ



 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.