1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Как ОСП помага на младите фермери

В АГРОФОРУМ: Как ОСП помага на младите фермери

На фокус: Демонстрация на модерна агротехника беше направена на старта на жътвата във Видинско

Над 50% рапицата в страната е ожъната. Рекордни добиви от маслодайната култура бяха постигнати в района на Ямбол, където е имало продължителна суша.

Стартът на жътвата във Видинско беше тържествен и изпълнен с оптимизъм. На събитието беше представена модерна земеделска техника – едно от условията за рентабилност на земеделските стопанства.

Годината е благоприятна за развитие на пролетните култури. След падналите обилни валежи през юни земеделците се надяват на висок добив. Навсякъде из полетата се виждат посеви с царевица в много добро състояние. На много места растенията са формирали по два кочана. Именно на едно такова поле се срещаме със Спас Пенев, потомствен земеделец, който разказва на каква европейска подкрепа разчита, за да развие дейността си.

През месец юли започна гласуването за конкурса, организиран от АГРО ТВ, за най-вдъхновяващ биофермер. В продължение на 10 месеца гостувахме на 10 земеделски производители, избрали каузата БИО. Кой е най-вдъхновяващ според вас?

Европейски инвестиции облагородяват районите на Тутракан и Сливо поле. Развитието на населените места се случва с подкрепата на Местната инициативна група.

Премиера на предаването АГРОФОРУМ – събота 09 юли от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.