1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Повече органика от семето до края на вегетацията

В АГРОФОРУМ: Повече органика от семето до края на вегетацията

И още: Резултатите от рапицата ще мотивират ли земеделците да увеличат площите с маслодайната култура тази есен

Ливадната пеперуда завладява все повече площи със земеделски култури. Сега е моментът да се третира с трихограма, призова на пресконференция ентомологът проф. Вили Харизанова. Проблемът е национален - от Националната асоциация на зърнопроизводителите поискаха спешни мерки от държавата срещу вредителя.

През месец август стартира новата ни рубрика От фермата до трапезата. Темите, които ще представяме, са свързани с предизвикателствата и новите възможности на ОСП. Както е известно, една от амбициозните европейски цели е устойчиво земеделие, опазване на околната среда и биоразнообразието. Какво мислят по тези въпроси водещи земеделци и дали са готови за промените – вижте в Агрофорум.

Във време когато Европа бие камбана за опазване на околната среда и призовава за използване на по-малко пестициди и химически торове, за по-чиста храна на трапезата, растителнозащитната индустрия пренастройва мощностите си и философията на производство. Агрономът Янко Борисов препоръчва повече органика от семето до края на вегетацията.

Кои са факторите, които влияят на успешната сеитба и увеличаване на площите с рапица. От село Храброво разказва агрономът Александър Димитров.

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДАВАНЕТО АГРОФОРУМ – премиера събота 6 август, от 07:30 часа!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.