1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: ССА отбеляза 140 години земеделска наука у нас

В АГРОФОРУМ: ССА отбеляза 140 години земеделска наука у нас

На фокус: Среща с кмета-пчелар – какви са предизвикателствата?

Отиваме в Тутракан, където ще ви срещнем с кмета д-р Димитър Стефанов. Той разказва за постиженията и инициативите на общината, които се осъществяват с подкрепата на Местната инициативна група. Ще разберете още какво е хобито на кмета.

Селскостопанска академия отбеляза 140 години земеделска наука у нас. Традиционната изложба „Даровете на природата“ посрещна гостите с отрупани маси на 26 октомври, точно на християнския празник Димитровден.

Галина Мирчева е сред най-успешните животновъди у нас. Изградила е модерна и иновативна ферма. Преди дни обаче тя обяви, че започва да продава елитните си овце. Галина, не го прави. Запази стадото. Перипетиите са уроци, а с дребните изпитания трябва да бъдат преборени – това е нашето послание към нея.

Гостуваме на земеделеца Киро Тодоров. Срещаме се с него в най-натовареното време на годината-сеитбата на есенниците. Трудно време настана за нас земеделците, а ние сме тези, които се грижат за прехраната, казва той. Наскоро се сдобил с нова земеделска техника и е спокоен, че бързо ще приключи полската работа тази година.

Гледайте АГРОФОРУМ – премиера в събота от 07:30 ч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.