1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Тавани на плащанията – справедливост, наказание или провокация за разделяне на стопанствата

В АГРОФОРУМ: Тавани на плащанията – справедливост, наказание или провокация за разделяне на стопанствата

И още: Къде и защо бяха получени най-високи добиви от царевицата

С огромна доза любов младият земеделец Александър Нанов говори за своя бизнес – отглеждане на малини по биологичен начин. Фермерът е преминал през изпитанията на колебанията, на многото въпроси, през съмненията за успеха. Приятели го насочили във вярната посока.

Наредба на МЗХГ предвижда, сухото вещество, както и маслеността в сиренето да не са под 40%, а водата най-много 60%. Ако в храната има имитиращи продукти, това трябва да е написано на етикета. Дали обаче новата наредба, която трябва да влезе в сила още тази есен, ще пресече нелоялната конкуренция.

Тавани на директните плащания – кои са недостатъците и все пак за какви площи наистина трябва да има тавани – чуйте мнението на дългогодишния земеделец и председател на Тракийския съюз на зърнопроизводителите Радослав Христов. МЗХГ е подготвило два сценария – кой ще избере и ще се съобрази ли с мнението на браншовите организации е въпрос на време.

Инвестирайте в добра генетика, но не пренебрегвайте вложенията в листни торове. Приложението им носи само позитиви - елиминира стреса от абиотичните фактори, повишава имунитета им и разгръща добивни потенциал на културите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.