1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Ценови тенденции при зърнените култури – коментар на Радостина Жекова

В АГРОФОРУМ: Ценови тенденции при зърнените култури – коментар на Радостина Жекова

На фокус: Какво спаси пшеницата на земеделската кооперация в с. Батак от разораване

Добрите грижи за рапицата включват комплексен подход при отглеждането й. Един от важните елементи е листното хранене. В землището на село Глумче на площи с маслодайната култура са приложени биостимулатори, които са помогнали на посевите да развият максималния си потенциал.

Отиваме в района на Монтана. На място ще видим как един от земеделските производители там се е справил с болести, плевели и неприятели при пшеница и каква технология е приложил, за да очаква високи добиви.

Продажбите на агротехника са не само силно ограничени, но на практика почти елиминирани, коментира Даниел Минев, председател на Българската асоциация на търговците на агротехника.

Обединение на подсекторите в земеделието в обща организация с представителство в Европа ще реши редица инфраструктурни проблеми в сектора. По този начин и фермерите ще бъдат защитени от дори и малките пречки пред бизнеса им. За инвестиции в дългосрочен план може да се говори само тогава когато законодателят е създал сигурност, коментира Стайко Стайков, председател на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи.

Динамична ситуация на пазара на зърнените култури. Борсите отчитат възходяща тенденция. Земеделците опарени от лошата реколта от миналата година се двоумят дали да не продават на зелено или да задържат стоката си в складове и силози.

 Гледайте в събота, 29 май от 7:30 часа по АгроТВ !

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.