1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Боливия боклукът е на мода

В Боливия боклукът е на мода

Дизайнери представиха атрактивни тоалети от хартия и разнообразни отпадъци

В Боливия преобърнаха представите за висша мода. Дизайнери представиха атрактивни тоалети от хартия и разнообразни отпадъци. Идеята им е не толкова да демонстрират екстравагантност, колкото да насърчат опазването на околната среда, съобщи БНТ.

В Боливия боклукът е на мода. Едни от най-изобретателните и дръзки боливийски дизайнери се впуснаха в творческа авантюра. Те превърнаха различни отпадъци в произведения висша мода. Не става въпрос за поредната ексцентрична приумица, а за екологична кауза. Едно нетрадиционно шоу, където тоалетите са създадени не от скъпи материи, а от органична хартия и рециклирани отпадъци.

Марион Маседо е една от първите в страната, която се захваща с необикновеното изкуство. Тя налага своето име точно с концепцията за рециклирана мода.

Материалите, които използва за създаването на моделите от новата си колекция, са разнообразни. Всичко, което ви дойде на ум - стари CD- та, картон, найлонови торбички и пластмаса, а дори и опаковки от пуканки.

Маседо вече има голям фен клуб, който се простира дори отвъд родната й страна. Наскоро дизайнерката създаде и нова линия бижута, която се разпродава като топъл хляб. Маcедо създава мода от боклуци вече осем години. Нейните костюми, шалове и жилетки са популярни в Боливия. Произведенията й са показвани в европейски музеи и в цяла Латинска Америка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.