1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Италия отвори врати музей на кучетата

В Италия отвори врати музей на кучетата

Снимка:

Той е посветен изцяло на "най-добрия приятел на човека"

Ако е вярно, че хората се делят на два вида - обичащи кучета и обичащи котки, то поне половината от човечеството вероятно ще се заинтересува от музея Foof в Италия. Той е посветен изцяло на "най-добрия приятел на човека". Проследява приятелството между хората и кучетата от най-древни времена, показва произведения на изкуството, които са им посветени, и среща посетителите с живи представители на кучешкия свят, останали без "питомци". 

Foof се намира в община Мондрагоне, на 45 км северно от Неапол в бивш приют за безстопанствени кучета. Тук може да бъде видян фосил на куче на 35 млн. години, намерен в Америка, репродукции от картини на Веласкес, Тициан и Ван Дайк, оригинални произведения на съвременни художници. Сбирката включва и сведения за кучетата герои - лайките Белка и Стрелка, полетели първи в Космоса през 1957 г., кучетата - филмови звезди и кучето - робот Айбо.  

Музеят провежда и образователна програма. Тя учи деца и възрастни, които искат да имат домашен любимец, какви грижи ще са необходими и какви са последиците от изоставянето.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.