1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Канада правят вино от... домати

В Канада правят вино от... домати

Паскал Миш днес произвежда годишно 34 000 бутилки от доматения еликсир в своята ферма в Шарлевоа

Става въпрос за тайна семейна традиция - рецептата за вино от домати е била изобретена почти случайно от прадядото на Паскал Миш, който днес произвежда годишно 34 000 бутилки от доматения еликсир в своята ферма в Шарлевоа, провинция Квебек, предаде АФП.

В ранчото няма и следа от лози, а само неголяма градина, в която Паскал отглежда грижливо селекционирани от него домати. Около 40-годишният канадец от белгийски произход е бивш колбасар, който живее в новата си родина от 7 години. Той отдавна си мислел да се заеме с производството на доматеното вино, изобретено от прадядо му, който го отгледал в Белгия, отбелязва БГНЕС.

"Исках да довърша това, което прадядо ми е започнал през 30-те години на миналия век", разказва той пред АФП, докато оглежда един от общо 6200 стръка домати, които трябва да узреят в средата на август. Това ще е третата реколта на така нареченото вино. То може да стане в Северна Америка, но не и във Франция - там неговото питие трябва да носи друго име, защото виното може да се прави само от грозде.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.