1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Монтана ще се проведе среща-дискусия със земеделските производители от района

В Монтана ще се проведе среща-дискусия със земеделските производители от района

Лектори ще бъдат експерти от МЗХ

Информационната кампания по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) продължава със среща-дискусия в град Монтана. Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

На 22 март 2011 г., вторник, от 10.00 часа ще се проведе среща-дискусия със земеделските производители от района на Монтана. Тя ще се състои в хотел „Житомир”. Кампанията се провежда от Министерство на земеделието и храните и е по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Лектори ще бъдат експерти от Министерство на земеделието и храните, както и експерти от службите за съвети в земеделието в Монтана.

Програмата има за цел да повиши информираността на земеделските производители. Основните акценти по време на срещата ще са: усвояване на гарантираните бюджети по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”; изпълняване на бизнес плановете на вече одобрени кандидати по мярка 112 за млади фермери; потенциални бенефициенти по мярка 142 „Създаване на организации на производители”; повишаване интереса на земеделските производители към мярка 214 „Агроекологични плащания” от ПРСР; запознаване с условията за кандидатстване по мярка 213 „Плащания за Натура 2000 за земеделски земи”; други актуални въпроси по мерките от Програмата.

Пресконференцията за журналисти ще се проведе от 12.30 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.