1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Русия стартира интервенционната изкупвателна кампания

В Русия стартира интервенционната изкупвателна кампания

Над 1100 организации на производителите бяха акредитирани за участие в търговете

Министърът на селското стопанство на Русия Елена Скринник оповести старта на държавната интервенционна изкупвателна кампания в РФ. При откриване на първата тръжна процедура ръководителката на руското аграрно ведомство заяви, че „борсовият механизъм за провеждане на търгове през тази година осигурява възможност за пряко участие на максимален брой производители”.

От своя страна президентът на един от основните играчи на руския пазар „Обединена зърнена кампания” Сергей Левин счита, че държавата е отпуснала достатъчно средства за успешна реализация на  основната задача на интервенцията – стабилизиране на зърнения пазар. През 2009 за по-ефективна и по-оперативна работа провеждането на интервенционните търгове ще се реализира на борсите в повечето градове - Москва, Петербург, Ростов-на-Дон, Нижни Новгород, Самара, Екатеринбург и Новосибирск. За улеснение на преките производители са открити и допълнителни 34 регионални борсови офиса, а ръководителите на федералните администрациите ще могат да получават оперативна онлайн информация за хода на търговете не само от своите, но и в други региони.

Още през първия ден държавата изкупи от производителите 55 хил.  тона пшеница. Към 4 ноември над 1100 организации на производителите бяха акредитирани за участие в търговете, като общото количество на пшеницата, които те възнамеряват да предложат възлиза на 7,5 млн.т.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.