1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В зоопарка в швейцарската столица Берн приспаха тримесечно здраво мече

В зоопарка в швейцарската столица Берн приспаха тримесечно здраво мече

Бащата започнал да проявява агресия срещу него, а майка му престанала да се грижи за бебето си

В зоопарка в швейцарската столица Берн бе приспано тримесечно здраво мече, съобщава РИА Новости. Причината мечето да бъде умъртвено била, че бащата започнал да проявява агресия срещу него, а майка му престанала да се грижи за бебето си.

Преди месец в зоопарк в датската столица Копенхаген бе умъртвен напълно здравият жираф Мариус. Той не отговарял на програмата за репродукция на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите, защото бил плод на кръвосмешение. 

Последва евтанизирането на четири лъва в рамките на програмата за обновяване на животинската база в зоопарка. „Сега двете женски, родени през 2012 г., са напълно развити и са здрави, така че могат да наследят старата женска и да формират силен триъгълник с мъжкия“, се казва в изявление на зоопарка, отбелязва БГНЕС.

Наскоро ръководител на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите (EAZA) призна в интервю за Би Би Си, че между 3000 и 5000 животни в зоологическите градини в Европа биват умъртвявани в интерес на правилното поддържане на видовете.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.