1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Вино, знаменитости и незабравими моменти: Присъединете се към блестящия Балкански фестивал на виното в София

Вино, знаменитости и незабравими моменти: Присъединете се към блестящия Балкански фестивал на виното в София

От 22 до 24 юни фестивалът ще превърне София в център на винената култура

Пригответе се да се потопите в празник на изключителни вина, завладяващи забавления и присъствието на известни български актьори на дългоочаквания Балкански международен фестивал на виното, който ще се проведе от 22 до 24 юни пред Националния дворец на културата (НДК) в София.

Балканският международен винен фестивал е известен с изключителните си вина и завладяващата атмосфера, като събира на едно място любители на виното, професионалисти от бранша и уважавани винопроизводители от целия регион. Тазгодишното издание на фестивала обещава да бъде още по-очарователно със специалното участие на известните български актьори Михаил Билалов, Герасим Георгиев - Геро и Елена Телбис от сериала "Вина".

От 22 до 24 юни фестивалът ще превърне София в център на винената култура и кулинарните изкушения, представяйки най-добрите вина от България, Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Северна Македония, Хърватия, Черна гора, Албания, Косово, Молдова и Армения. Тази изключителна среща предоставя уникална възможност да се опознаят разнообразните вкусове и богатото лозарско наследство на Балканския регион. 

Фестивалът ще започне на 22 юни, четвъртък, с вълнуващ набор от дейности. От 17:00 до 22:30 ч. участниците ще могат да се отдадат на завладяваща дегустация на вина от световни винопроизводители. От 19:00 до 22:00 ч. гостите ще имат удоволствието да се насладят на забележителната смесица от джаз музика на Майк Сакс, която ще завладее сетивата им. През цялата вечер диджей ще омагьосва публиката с фюжън от джаз и балканска етно музика. Освен това ще има специални кътове за храна, които ще предлагат възхитителни кулинарни преживявания.

Един от акцентите на фестивала ще бъде бляскавата церемонията по връчване на престижните награди, която ще се състои на 22 юни от 20:30 ч. На тази грандиозна церемония ще бъдат обявени носителите на Трофеите и Гранд трофея от Балканския Международен Винен Конкурс, като в нея ще вземат участие известните български актьори Михаил Билалов, Герасим Георгиев - Геро и Елена Телбис от сериала "Вина". Водеща на церемонията ще бъде Кристина Верославова, уважавана актриса от същия сериал.

Продължавайки вълнението на 23 юни, петък, участниците ще могат да дегустират вина, потапяйки се в богата селекция от вина от Балканския регион. Вечерта ще бъде представена специална презентация от Антоанета Генова, представяща новата Винена карта на България: Западна и Централна Дунавска равнина, последвана от вълнуваща томбола.

Фестивалът ще завърши на 24 юни, събота, с цял ден на винени открития и удоволствия. Посетителите могат да продължат да разглеждат фестивала и да дегустират вино, наслаждавайки се на вкусовете от различните винарски изби. В 18:00 ч. любителите на виното ще имат привилегията да чуят Калоян Гюпчанов, представител на уважаваната винарска изба "Боровица".

Тази тридневна феерия обещава незабравимо изживяване, съчетаващо очарованието на изключителни вина, завладяващи забавления и присъствието на известни български актьори. Присъединете се към Балканския международен фестивал на виното в София от 22 до 24 юни и открийте магията на балканските вина, кулинарните изкушения и културните преживявания.

За повече информация относно Балканския международен фестивал, посетете уебсайта https://balkanswine.eu/home/. Билети могат да бъдат закупени от партньорската мрежа на eventim и epaygo.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.