1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Вижте всичко в AGRO.BG без ограничения чрез вашия мобилен телефон

Вижте всичко в AGRO.BG без ограничения чрез вашия мобилен телефон

Интернет порталът вече и с мобилна версия

AGRO.BG вече има мобилна версия – това е поредният амбициозен проект, реализиран от екипа на най-посещавания селскостопански интернет портал у нас. Тази опция вече е факт в отговор на търсенето на потребителите и все по-динамичния им начин на живот. Порталът отчита значително увеличение на броя на потребителите, използващи мобилен интернет. За периода 01-31.01.2013 г. броят на тези потребители е нараснал с почти 3,5% спрямо ноември 2012 г. и в момента между 7- 9% от общия брой потребители на портала търсят информация, използвайки именно мобилни апарати или таблети. От тези потребители между 4-6% използват устройства с операционна система Android и около 2% работят соперационна система Symbian.

Какво постигаме с предлагането на мобилна версия на AGRO.BG.

Тя e адаптирана и изцяло изградена за мобилни устройства като iOS (iPhone), Android, Windows Mobile, BlackBerry и други, които имат браузер и интернет достъп. При изписване на адреса WWW.AGRO.BG вече автоматично ще бъдете пренасочвани към пълната или мобилната версия на портала в зависимост от устройството, през което се прави заявката към AGRO.BG. Мобилната версия е по-олекотена и оптимизирана за използване с по-бавна мобилна връзка и при по-ниска резолюция на устройствата, което обуславя по-бързото зареждане на информацията. Мобилната версия дава възможност за пренасочване към пълната версия по всяко едно време. Чрез използване на мобилната версия на AGRO.BG вие ще постигате пълна функционалност. Също така при зареждане на мобилен уеб сайт се генерира много по-малко трафик, което е от основно значение за потребителите.

Чрез пускането на мобилната версия екипът на AGRO.BG се надява да улесни своите потребители, като съответно прогнозите са посещенията да се увеличат значително.

Според доклад на ЕК през 2008 г. едва 0,9% от жителите на селските райони имат достъп до интернет или това са 40 500 души. През 2010 г. 1,8% от жителите на селските райони или 81 хил. души вече имат достъп до интернет, а през 2012 г. броят им нараства на 1,485 млн. души. Именно тези тенденции мотивират екипа на AGRO.BG да предлага все по-атрактивни и разширени опции за своите потребители, каквато е мобилната версия на портала.

Към днешна дата порталът ежедневно се посещава от приблизително 3 500–4 000 потребители, а месечно техният брой надхвърля 115 000. Основната част от потребителите разглеждат съдържание, свързано с категориите: Новини, Актуални статии, Видео новини, Интервюта, Фирмен каталог, Борси и тържища, Безплатни обяви.

Отчита се повишаване на новите потребители в портала, като за сравнение през месец декември 2012 г. процентът на новите потребители е бил 39%, а през месец януари е 46% спрямо общия брой потребители. Наблюдава се и увеличение на времето, което потребителите отделят, за да търсят информация в AGRO.BG.

По статистика най-активни са потребителите от София-град, който са над 28 000. На следващите места се нареждат потребителите от Русе, Пловдив и Варна – между 9 000–15 000, следвани от Ловеч, Хасково, Бургас и т.н.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.