1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Второ издание на благотворителното състезание с охлюви в Стара Загора

Второ издание на благотворителното състезание с охлюви в Стара Загора

Инициатива ще се състои на 13-ти септември от 17:30 часа в парк „Пети октомври“

В Стара Загора ще се проведе второ издание на благотворително състезание с охлюви в подкрепа на приемната грижа за деца, съобщиха от пресцентъра на общината.

В „Най-ОХЛЮбимото благотворително състезание“ могат да се включат всички желаещи, за да намерят повече деца своите приемни семейства и да бъде подкрепена грижата за вече настанените приемни деца в Стара Загора, призовават организаторите от сдружение „Самаряни“, чиято инициатива е част от кампанията „Дарявай и се забавлявай“ в подкрепа на социалната услуга „приемна грижа“.

Всеки, който желае може да участва в благородната инициатива на 13-ти септември, петък, от 17:30 часа в парк „Пети октомври“. Всеки участник трябва да се регистрира и да вземе своя състезателен талон срещу минимална дарителска такса за участие от 4 лв. Броят на охлювите-състезатели е ограничен. Талоните се получават в офиса на Сдружение „Самаряни“, на бул. „Патриарх Евтимий“ № 57 в град Стара Загора, от понеделник до петък, между 9:00 и 17:00 часа, или от специалната промоционална шатра, която ще бъде отворена за всички ентусиазирани охлюмани, в дните 05.09. и 11.09., между 18:00 и 20:00 часа, в района около Гъбата в центъра на града.

Освен ексцентричното състезание, което се провежда на кръгла писта, и поставя предизвикателството от скоростно изминаване на цели 33 см. пред охлюви-състезатели, всеки от които със собствен номер и име, събитието ще бъде придружено от детски игри и много забавления. „Състезателите“ са осигурени от старозагорски развъдчик на охлюви и ще срещнат своите „притежатели“ в деня на голямата надпревара.

Най-ОХЛЮбимото благотворително състезание се провежда с изключителното съдействие на община Стара Загора, ССИК „Различният поглед“ и подкрепата на 12 граждански и бизнес организации, които осигуряват наградите за победителите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.