1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. За 16-и път БАСЗЗ се събра на годишна среща

За 16-и път БАСЗЗ се събра на годишна среща

Награда за Мирела Спасова от АГРО ТВ

Проблемите в селското стопанство през призмата на поземлените отношения – това беше фокусът на годишната среща на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи. Тя се проведе край Казанлък – за 16-ти път. Кои са важните новини и задачи за решаване пред българския аграрен сектор?
 
„Първото нещо е, че вече имаме редовно правителство, което е много важно, за да могат да се решават проблемите. Настоящият проблем не само за България и за съседните държави е войната, защото имаше един донякъде нерегламентиран внос на зърно, постоянно движение на цените нагоре на всички консумативи за производителите, висока себестойност на продукцията и като пазар ставаме неконкурентоспособни. Това съответно влияе и на пазара на земя. Знаем, че имаме проблеми. В Закона за земята трябва да изгладим всички над 60-70 промени, които са правени на парче и създават допълнително утежнение в бранша. Знаем, че започна нов програмен период, в който изискванията към фермерите са много големи и никой не знае с точност какво ще трябва да спазва“, заяви Стайко Стайков, председател на БАСЗЗ.
Събитието проследи репортерът на АГРО ТВ Мирела Спасова. Тя получи и годишната награда на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи – в раздел Медии, за принос и обективно представяне на въпросите, свързани с правата на собствениците на земеделски земи и дейността на Асоциацията. 
Мирела Спасова завършва бакалавърска степен със специалност Журналистика във Факултета по журналистика и масови комуникации в Софийския университет, както и магистратура Политология. В момента е докторант в катедра Връзки с обществеността в Софийския университет. Започва журналистическата си кариера през далечната 2012 година. От 2015 до днес е лице на АГРО ТВ. Автор е на множество репортажи, филми и статии, които отразяват земеделието, животновъдството, преработвателната промишленост, политиките в сектора, държавните европейски институции и селскостопанската наука. 
 
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.