1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Зам.-министър Боянова очерта позицията на България за бъдещата ОСП на Общността

Зам.-министър Боянова очерта позицията на България за бъдещата ОСП на Общността

Снимка:

Форумът се организира от УНСС, британското посолство в България и Комисията по земеделието и горите към Народното събрание

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова взе участие в конференция на тема: „Общата селскостопанска политика след 2013 година и България”, която се проведе в Университет за национално и световно стопанство – гр. София.

„За справяне с все по-сериозните предизвикателства пред съвременното земеделие е задължително най-малко запазването на досегашното ниво на финансиране на ОСП в Общността”, заяви Боянова пред участниците в дискусията.

Тя очерта и  основните акценти в позицията на България по темата, които са:

–   изоставане на историческия подход при определяне нивата на директните плащания за различните държави-членки и изравняване на плащанията за България с пълния им размер на националните тавани още през 2014 г., вместо през 2016 г.;

–   опростяване и облекчаване на законодателството и административните процедури;

–   възможност за по-голяма гъвкавост по отношение на разпределянето на определените национални финансови пакети;

–   балансирано развитие на селските райони, създаване на заетост, повишаване на доходите и подобряване на услугите и инфраструктурата в селските райони.

Форумът се организира от УНСС, британското посолство в България и Комисията по земеделието и горите към Народното събрание.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.