1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Започва пръскането срещу комари и кърлежи в Бургас

Започва пръскането срещу комари и кърлежи в Бургас

Снимка:

Използваните препарати за третиране на тревните площи против кърлежи и комари са напълно безопасни

Планираните действия включват първоначална ларвицидна обработка на всички установени биотопи, както и на всички нововъзникнали, с цел унищожаване ларвите на комарите преди да са се развили и излетели в околната среда. След това ще бъде извършена имагоцидна обработка и обработка на дървесната и храстова растителност, която е насочена към унищожаване на вече излетелите насекоми, съобщават от община Бургос.

Миналата пролет, благодарение на взетите по-рано мерки и превантивното пръскане, бе овладяно разпространението на азиатския тигров комар от вида "Аедес албопиктус", който е носител на вируса Зика в страните от Латинска и Южна Америка.

През миналата седмица бяха обработени против кърлежи всички площадки за свободно пуснати кучета, както и парковете в к-с "Изгрев" и к-с "Славейков" /до хипермаркет "Била"/.

Използваните препарати за третиране на тревните площи против кърлежи и комари са напълно безопасни за хората, бозайниците и птиците и се извършват в часове, когато няма хора по парковете и улиците.

Пръсканията за ларвицидна обработка на биотопи ще продължат от 27.03. до 07.04.2017 г., а за профилактична дезакаризация на тревни площи от 23.03 до 06.04.2017 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.