1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Животновъди от цяла България се събират на дискусия в Сливен

Животновъди от цяла България се събират на дискусия в Сливен

Сред основните теми ще са изкупните цени на млякото и месото, субсидиите, подобряване на пазарите на фермерска продукция

Център за аграрно развитие към Асоциация на българските села организира специализиран форум-дискусия за животновъдството в България.

Събитието ще се проведе на 25 януари 2017 г. в Сливен. Участие ще вземат животновъди от цялата страна, вкл. фермери от секторите говедовъдство, овцевъдство, козевъдство, свиневъдство и др.

“Намираме се в ключов момент за развитие на българското животновъдство, през който в следващите години фермерите трябва да подобрят своята конкурентоспособност и да намалят търговските си зависимости. Затова искаме да предложим на животновъдите едно различно събитие, в което да им бъде споделен практически опит и насоки за това, как устойчиво да развиват фермите. Лекторите са изключителни професионалисти и ще имат за цел да обхванат всички стратегически аспекти в развитието на животновъдството в днешно време: иновациите и възможностите за финансиране, обучението и придобиването на нови умения в управлението на фермите, възможностите за развитие на поликултурни стопанства,, късите доставки и как те вече работят в България и др.”, заяви Борислав Борисов, председател на Асоциация на българските села.

В дискусията ще вземат участие собственици на различни типове ферми, които ще споделят актуалната ситуация в сектора и своят опит за производствено и пазарно развитие.

Във връзка с актуални въпроси за обвързаната финансова подкрепа в животновъдството, реализацията на проекти по Програмата за развитие на селските райони до 2020-а година и текущи казуси, свързани с използването на пасища, в дискусията ще вземат участие експерти и държавни служители.

Събитието е със свободен вход и ще се проведе в х-л Национал палас в Сливен на 25.01.2017 от 10.00ч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.