1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Значителна облачност ни очаква днес

Значителна облачност ни очаква днес

Максималните темеператури ще са между 15°С и 20°С

Днес (30.03.2013 г.) облачността над страната ще бъде значителна, преди обяд в равнините видимостта ще бъде намалена от мъгла, а над Източна България ще има ниска слоеста облачност. На места, главно в Северозападна България ще превали слаб дъжд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), БАН, цитирани от Агенция “Фокус”. След пладне над западните райони ще настъпи временно разкъсване на облачността. В по-голямата част от страната ще духа до умерен вятър от юг и температурите ще се повишат: максималните ще са между 15°С и 20°С, в София - около 16°С. В западната част на Дунавската равнина вятърът ще се задържи слаб от североизток и там температурите ще останат по-ниски: 7°С - 10°С.

Над Черноморието ще има значителна облачност, на места и видимостта ще бъде намалена. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури: 14°С -18°С. Температура на морската вода 6°С - 7°С.

Над планините облачността ще е често значителна, но без съществени валежи. Ще духа силен, по високите открити части и бурен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 12°С, на 2000 метра - около 6°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.