1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. 60-та годишнина на Университета по хранителни технологии - Пловдив

60-та годишнина на Университета по хранителни технологии - Пловдив

Министър Греков ще участва в честването

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще участва в честването на 60-тата годишнина от създаването на  Университета по хранителни  технологии - Пловдив, което ще се проведе в Градския дом на културата „Борис Христов”.

Университетът по хранителни технологии е създаден като Висш институт по хранителна и вкусова промишленост с Указ No 230 на Президиума на народното събрание от 10 юли 1953 г. На 23 януари 2003 г. с решение на 39-то Народно събрание на Р България Висшият институт по хранителна и вкусова промишленост е преобразуван в Университет по хранителни технологии.

Мисията и целите на Университета способстват за решаване на националните въпроси, отнасящи се до развитието на хранителната и вкусовата промишленост, биотехнологичната промишленост, храненето и туризма, както и свързаните с тях индустриален мениджмънт, икономика на хранителната индустрия, топлотехника, компютърни системи и технологии, хранително машиностроене иавтоматизация на промишлеността.

През 2013 г. Университетът по хранителни технологии отбелязва 60-та годишнина отосноваването си. Днес в четирите корпуса на УХТ се обучават студенти по технология, техника и икономика на хранително-вкусовата и биотехнологичната промишленост и туризма. Уникалните специалности, някои от които изучавани на френски или английски език, са разработени на основата на дългогодишни традиции и новаторство, а високото ниво на преподаване и научноизследователска дейност допринасят за отличната квалификация на подготвяните тук специалисти.

Качеството и европейската интеграция са приоритет в работата на академичната общност на Университета по хранителни технологии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.