1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Бъдещи ветеринари усъвършенстват уменията си в симулационен център

Бъдещи ветеринари усъвършенстват уменията си в симулационен център

Тракийският университет проведе Ден на отворените врати

Обособен симулационен център по ветеринарна медицина във Ветеринарномедицинския факултет към Тракийския университет-Стара Загора дава възможност на студенти да тренират върху различни макети, така че да усъвършенстват техниките си за директна работа с животни.

„Студентите от първи и втори курс, които все още са в т.нар. „предклинична част на обучението“ имат възможност да усъвършенстват различни техники на изкуствени макети“, поясни доц. д-р Крум Недялков, зам.-декан на Ветеринарномедицинския факултет в рамките на виртуален Ден на отворените врати.

Той припомни и за наскоро създадената първа в България Университетска ветеринарна болница. В нея има отделни клиники за дребни животни, за продуктивни животни, както и за коне.

„Там има и отделения за инфекциозни болести и паразитология, както и спешно отделение. Във всички тези клиники и отделения е разположена модерна апаратура. На територията на Университетската болница се извършва обучението на нашите студенти, където те имат възможност да усвояват практически умения и навици“, допълни той.

Най-голям брой въпроси студентите имаха във връзка с възможността за изучаване на свободно избираеми предмети, чужди езици и признаване на дипломите в чужбина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.