1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. BASF Kids’ Lab за първи път на Софийски фестивал на науката

BASF Kids’ Lab за първи път на Софийски фестивал на науката

Малките екпериментатори ще могат да се включат на 12 май от 15:00 ч. в зала BASF лаборатория в Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк

Kids’ Lab e световна образователна инициатива за деца на германската компания BASF, насочена към интересни изследвания и открития. Детската лаборатория се провежда в повече от 30 държави в целия свят като Великобритания, САЩ, Австралия, Сингапур, Индия и Япония, а от тази година отвори врати и в България.

Програмата използва модерни образователни методи и представя темата за здравословното хранене чрез три вълнуващи експеримента, чрез които децата разбират кои са полезните съставки на храните и научават как да ги анализират. Kids’ Lab в България се организира от BASF с партньорството на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и София Тех Парк. Лабораторията се намира в Лабораторния комплекс на София Тех Парк и се ръководи от доц. Лъчезар Христов и учени от Факултета по химия и фармация на Софийски университет.

Софийски фестивал на науката се провежда от 10 до 13 май в София Тех Парк. Организира се от Британски съвет под патронажа на Министерство на образованието и науката и е част от Календара на културните събития на Столична община. BASF e сред основните партньори на събитието.
 
За Kids’ Lab
Първата Kids’ Lab отваря врати през 1997 г. в Лудвигсхавен, Германия. За да отбележи своята 20-та годишнина, BASF предлага нова програма с експерименти, наречена „Clever Foodies“. В основата на нейното разработване са социалното въздействие и образованието.Има пряка връзка с експериментите от Virtual Lab (онлайн лаборатория за деца www.basf.de/virtual_lab ), където се издава и „Диплома по експериментиране“ със съвети за здравословно хранене за всички от семейството, както и интересна информация за съставките на храните.Образованието е ключово за бъдещето на нашите деца и играе важна роля за развитието на обществото. С тази стратегия за социално ангажиране искаме да създадем възможности за учене и да насърчим чувството на децата да откриват и усвояват полезни научни методи и умения. Това ни помага да се справяме с предизвикателствата на утрешния ден и да градим устойчиво бъдеще.Kids’ Lab е интерактивна, забавна и безплатна програма по химия за деца от 8 до 12 години, целяща да разкрие пред тях вълнуващия свят на химията чрез лесни и безопасни практически експерименти.Инициативата е въведена в повече от 30 държави по света, включително Великобритания, САЩ, Австралия, Сингапур, Индия и Япония.
 
За BASF
 
В BASF създаваме химия за устойчиво бъдеще. Ние съчетаваме икономическия успех с опазването на околната среда и социалната отговорност. Екип от близо 115 000 служители в BASF Group работи в полза на успеха на нашите клиенти в почти всички области и почти всяка страна в света. Нашето портфолио е организирано в пет сегмента: „Химикали“, „Функционални продукти“, „Функционални материали и решения“, „Решения за селското стопанство“ и „Нефт и природен газ“. През 2017 г. BASF реализира продажби на стойност 64.5 млрд. евро. Акциите на BASF се търгуват на борсите във Франкфурт (BAS), Лондон (BFA) и Цюрих (AN). Повече информация може да откриете в Интернет на www.basf.com.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.