1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Безплатна квалификация по САПАРД

Безплатна квалификация по САПАРД

За участие в тях от физическите лица се изисква да са регистрирани като земеделски производители по клаузите на Наредба Nо 3 от 1999 год.

 

Министерството на земеделието и горите организира безплатни курсове за обучение по програмата САПАРД в няколко области - земеделие и земеделски дейности, горско стопанство и агроекологично земеделие, информира директорът на областния клон на ДФ "Земеделие" Любомир Минчев. Курсовете са дългосрочни - с продължителност 150 учебни часа и средносрочни - 30 учебни часа. За участие в тях от физическите лица се изисква да са регистрирани като земеделски производители по клаузите на Наредба Nо 3 от 1999 год. за създаване и поддържане на Регистъра на земеделските производители, да са собственици или ползватели на гори, или наети за работа в стопанството на регистриран земеделски производител или горско стопанство.

За повече информация желаещите могат да се обърнат към общинските служби по земеделие и гори, към областната дирекция "Земеделие и гори" в Монтана и регионалната дирекция на фонд "Земеделие". Програмата за обучение на САПАРД поема разноските по пребиваването на курсистите в определения за курса град на страната. Учебният процес стартира когато се запишат достатъчно на брой хора за обучение, информират организаторите.

Според коментари на специалисти, след приемането ни в Европейския съюз професионалната квалификация ще стане един от основните фактори за това отделният регистриран земеделски производител, снабден с нужните документи, да бъде включен в общата система за субсидиране и да получава редовно европарите по различните плащания./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.