1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Бургаска математическа гимназия въведе цялостно електронно обучение

Бургаска математическа гимназия въведе цялостно електронно обучение

Проектът е на стойност над 121 000 лв.

Бургаската математическа гимназия "aкад. Никола Обрешков" въведе цялостно електронно обучение. Проектът се финансира по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" и на стойност над 121 000 лв.

В рамките на година, 29 учители са подготвили 529 лекции по математика, информатика и информационни технологии, физика, химия, история и гражданско образование, които, подкрепени с видеозаписи, формират основата на електронната академия.

Курсът от лекции и тестовите материали са с текущи оценки, а в края на всеки модул има общ изпит по наученото. Всеки един от възпитаниците на училището разполага със собствен акаунт и спрямо собствените си интереси може да получи допълнителни знания онлайн или да провери наученото до момента.

Информацията в електронната академия върви последователно и изключва възможността ученик да минe следващо ниво с основни пропуски от предходното, което гарантира качество на усвоения материал, поясниха от училището.

Както в традиционните учебници, и тук има въпроси с повишена трудност, за които е необходима допълнителна информация. Според специалистите от гимназията, това е най-добрият начин да се провокира любознателността и търсенето на допълнителни знания.

И в електронния вариант на училището математиците разполагат с бележник. За да се избегнат спекулации, учениците имат право да решават всеки тест само по веднъж. Учителите от своя страна имат възможност да подобряват по всяко време лекциите, по които преподават. Системата е изцяло изчистена от възможност за човешка грешка или лични пристрастия.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.