1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Денят на кариерата в Аграрен университет премина при изключителен интерес

Денят на кариерата в Аграрен университет премина при изключителен интерес

След двугодишна пауза, традиционно организираният Ден на кариерата в Аграрен университет-Пловдив премина при изключителен интерес. Над 25 водещи компании от агросектора презентираха пред пълната аудитория дейността си и предложиха на студентитите стажантските си програми, конкурси и отворени работни позиции. 
Ректорът на Аграрен университет проф. Христина Янчева откри събитието и увери студентите, че като млади специалисти, те са чакани и желани от аграрния бизнес, който предлага редица възможности и кариерна перспектива.

Като специален гост на събитието, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните проф. Христо Даскалов покани студентите да търсят работни места и в структурата чрез областните дирекции и ги призова да продължават да развиват традициите на българското земеделие. 
Кариерният форум беше вълнуващ и за международните студенти от ЮАР, Украйна, Словения, Пакистан, Бангладеш, Казахстан, Нигерия, Камерун, Египет, Молдова, обучаващи се в Аграрен университет по Еразъм +.

На събитието бяха демонстрирани и последно поколение селскостопански дрон и АТВ за почвен анализ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.