1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Днес започна обучение на експерти и контрольори по преброяването в Стара Загора

Днес започна обучение на експерти и контрольори по преброяването в Стара Загора

Преди седмица в Плевен премина обучението за експертите от Северна България.

Днес, в Стара Загора започна обучение на експерти по агростатистика и контрольори за провеждане на преброяването на земеделските стопанства в Република България през 2010 г. за Южна България.

В него са включени експерти и контрольори от областни дирекции „Земеделие” – София-град, Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. Обучението е тридневно и ще продължи до 15 часа на 23 юли 2010 г.

Преди седмица в Плевен премина обучението за експертите от Северна България.

Обучението завършва втория етап от подготовката на експерти, контрольори и преброители, като на следващия етап – през август, ще се проведат 28 обучения по области за самите преброители, които ще посещават земеделските производители, за да събират първичните данни.

Експертите ще бъдат запознати с основните им задължения по време на преброяването, организацията на провеждането му, графици, срокове, както и с документите на преброяването.

След приключването на тридневния обучителен курс, ще се проведе тест за проверка и затвърждаване на знанията на експертите и контрольорите, участвали в обучението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.