1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Европейски конкурс за деца и ученици „Зелена седмица” 2006

Европейски конкурс за деца и ученици „Зелена седмица” 2006

Конкурсът насърчава децата от всички европейски страни да обогатяват своите знания

 

Темата на тазгодишния конкурс "Зелена седмица" е биоразнообразието. Той се вписва в рамките на годишната конференция и изложбата  "Зелена седмица", които ще се проведат от 30 май до 2 юни. Конкурсът насърчава децата от всички европейски страни да обогатяват своите знания по въпросите на околната среда и да споделят своите виждания чрез изразните средства на изкуствата. Най-малките могат да изработят рисунки и картини, илюстриращи разбиранията им за биоразнообразието, докато на по-големите се предлага да направят кратък цифров видео филм по същата тема. Тримата най-добри участници от всяка категория на конкурса ще бъдат поканени в Брюксел, за да присъстват на церемонията по награждаването, която ще се състои по време на "Зелената седмица". Крайният срок за участие е 25 март.

Този шести училищен конкурс се вписва в успешната поредица от предишните му издания. Миналата година учениците създадоха повече от 3000 творби по темата за климатичните промени. Конкурсът е адресиран към всички училища и предвижда две категории:

  • Конкурс за рисунка и картина за деца от 5 до 10 год.
  • Конкурс за цифров видеофилм за деца от 11 до 16 год.
    Произведенията могат да се представят само от името на съответното училище. Те трябва да бъдат изпратени в Главната дирекция на околната среда към Европейската комисия чрез специални формуляри.
    Оценяването ще се извърши от преподаватели и експерти по въпросите на околната среда./dobrich.com

AGRO.BG


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.