1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Гимназията по лозарство в Плевен подписва нов договор с "Леонардо да Винчи"

Гимназията по лозарство в Плевен подписва нов договор с "Леонардо да Винчи"

 

Договор между национална агенция "Леонардо да Винчи" и Професионалната гимназия по лозарство и винарство "Александър Стамболийски" - Плевен, ще бъде подписан на 13 и 14 юни 2006 г., съобщи директорката на училището Бисерка Илиева. Поводът е поредният спечелен за финансиране проект от училището. Практиката по него ще се осъществи през пролетта на 2007 г. в Германия. Тя е в сферата на управлението и мениджмънта на екологичното лозарско стопанство. Ще вземат участие 30 ученика.

Седем поредни години ученици и преподаватели в лозаро-винарската гимназия осъществяват проекти по мярка "Мобилност" на европейската програма за повишаване на качеството на професионалното обучение "Леонардо да Винчи". В тях са участвали общо 150 ученика.

През 1998/99 г. се осъществява практика на ученици в Италия в областта на екологичното земеделие. На следващата година възпитаниците на гимназията отново са на посещение в Ботуша - този път практиката е по лозарство и винарство, съчетана с ресторантьорство и мениджмънт. През 2000/2001 г. се осъществява обмен на опит между преподаватели в Испания в сферата на приложението на информационните технологии за библиотечно-информационното обслужване. Подобни практики в Италия, Испания и Германия има и през всяка следваща година./bgsever.info

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.