1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Какво ще правят студентите във Ветеринарния симулационен център в Тракийския университет?

Какво ще правят студентите във Ветеринарния симулационен център в Тракийския университет?

Ветеринарномедицинският факултет отбеляза своя празник

На 11-ти май Ветеринарномедицинският факултет към Тракийския университет – Стара Загора отбеляза 98 години от създаването си. По този повод врати отвори Ветеринарен симулационен център, чиято цел е да подобри практическите умения на студентите без болка и страдание на живи животни.

Практиката и тренировката на уменията на студентите ще се правят на изкуствени макети, симулатори на животни или синтетични органи.

„На този празник избрахме да открием симулационния център по ветеринарна медицина. Той е единственият и уникален за България. Единственият, който ще създаде устойчиви умения в студентите, особено от долните курсове. Когато нещо трябва да научат от учебниците и от занятията, тук да могат да тренират върху макети, преди да работят с животни. Това е пътят, който е извървян в Хановер, в университета във Виена и в Лайпциг в техни подобни центрове. Това е пътят на западните университети и пътят, който ние искаме да поддържаме“, каза проф. Тодор Стоянчев, декан на Ветеринарномедицинския факултет към универсистета по време на официалното откриване.

Приветствие към студентите отправи и д-р Здравко Тодоров, ръководител на Ветеринарния симулационен център:

„Радвам се, че дойде времето да открием такъв център при нас.
Ще се радвам да бъде посещаван от повече студенти и заедно да се погрижим за практическото им обучение.“

Новият обект беше осветен от старозагорски свещеници с благословията на Негово високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.