1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Международното изложение "Природа, лов, риболов" стартира в Пловдив

Международното изложение "Природа, лов, риболов" стартира в Пловдив

 

Днес от 12.00 часа пред палата № 3 на Панаирния град в Пловдив ще бъде открито Международното изложение "Природа, лов, риболов".

Изложението се провежда под егидата на Министерството на земеделието и горите и ще бъде открито от министъра на земеделието и горите Нихат Кабил. Тази година в него участват 143 фирми 97 български и 46 чуждестранни, представящи експонати на водещи фирми в областта на ловното и риболовното оборудване и екипировка от 16 държави – Австрия, България, Великобритания, Германия, Гърция и други. Националното управление по горите ще представи 37-те държавни дивечовъдни станции.

Акценти в изложбената програма са горскостопанска дейност, дивечовъдни и рибовъдни стопанства, дърводобивна промишленост, национални паркове и резервати,  ловни оръжия, ловни трофеи, риболов, риболовни принадлежности и туризъм.

Изложбата "Природа, лов, риболов" е средището, където се представят специалисти и фирми, ангажирани с опазването и съхранението на природата, демонстрира се развитието на горските стопанства, като се презентират и новостите в бранша.

Преди откриването на изложбата, от 11.00 часа, министърът на земеделието и горите ще вземе участие в пресконференция, която ще се проведе в зала "Пресклуб" на Конгресния център.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.